Zapada cu paine

Cine citeste acest articol din calduroasa lui camera nu stie ce inseamna foamea. Nu ma refer la Hunger Game, care este doar un film, desi spune multe, ci la Foamea reala a multor oameni de langa noi (pe langa care trecem in viteza zi de zi).
Pentru cel care abia a terminat de mancat friptura (si ce mai mananca el), si are burta plina - cum oare sa inteleaga foamea crancena din stomacul altuia? 

Daca ne intrebam: "oamenii aia ce nu au o casa (un loc un sa isi plece capul) incalzita, o masa calda, si implict un job care sa ii ofere aceste conditii (sa nu mai vorbim de o baie - caci fara apa calda, cum se poate spala un om in toiul iernii?) - cum traiesc? Ei bine, raspunsul ar fi: cu zapada si paine. Mai multa zapada cei drept, painea este scumpa.
Bucurati-va fericiti ai sortii! Voi care v-ati nascut in familii bune si v-au ajutat sa aveti un viitor! Voi care ati avut sansa sa nu fiti boschetari (oameni ai strazii), care sunteti inca sanatosi si care inca mai aveti sperante de viitor! Bucurati-va de ce va oferit viata! Si din cand in cand, mai incercati sa simpatizati si cu cei mai putini norocosi decat voi!
Nu traiti cu impresia gresita ca cei amarati si-au facut-o cu mana lor! Nu este adevarat! - La fel cum nu este adevarat faptul ca un copil ce se naste bolnav: el este vinovat. La fel cum victima unui accident aerian nu este ea vinovata. La fel cum ... gasiti voi insiva alte exemple.

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?