De la omul de neanderthal la omul zilelor noastre

Din perspectiva evolutionista, putem extrage doua mari etape in evolutia omului.
Prima etapa: omul de neanderthal spre homo sapiens
A doua etapa: homo sapiens spre omul geniu al manipularii
1. Prima etapa
Omul de neanderthal, badaran si fara pic de gandire, traia doar pentru a manca si a se reproduce. Notiuni morale sau educationale: zero. Traia de pe o zi pe alta (cum o mai fac si prin zilele noastre unii oameni), de cele mai multe ori murind fara sens; el nestiind nici macar sa se apere.

In momentul (si am putea spune momentul istoric - cand se face si trecerea catre treapta evolutiva superioara) omul primitiv gandeste pentru prima data la altceva in afara de mancare, si anume la aparare. 
Cel mai mare pericol al omului de neanderthal era (ca si in zilele noastre) cainii maidanezi. - Aceasta subspecie ce a creat probleme omului inca de la inceputuri. 
   Si omul de neanderthal a arucat cu piatra direct in capul unui maidanez. A observat ca daca loveste cainele in cap, pericolul maidanez dispare, dar daca il loveste in coada, maidanezul devine si mai violent.
Aceasta mica diferenta a facut trecerea de la omul de neanderthal la homo sapiens.
2. Etapa a doua
Dupa ce milenii homo sapiens si-a carat sapa in spate pentru muncile agricole, cu cateva exceptii, cativa negustori, hoti, boieri si artisti, tot ce inseamna homo sapiens nu a facut decat sa isi foloseasca muschii, nu creierul.
Dar, a venit si ziua cea mare, ziua cand homo sapiens s-a saturat de atata truda, si a decis (impropriu) sa isi foloseasca si creierul. Destul cu atata munca din care nu rezulta mai nimic! Destul cu atatea tepe luate! Destul cu munca de o viata intreaga prin care intotdeauna a imbogatit pe cineva (el niciodata, el fiind doar pacalit sa munceasca pentru folosul altuia)! Destul!
Asa ca homo sapiens a decis sa isi foloseasca intreg arsenalul mintii - sa depaseasca conditia de pacalici, si sa devina maestru tepar. Asa ca a gasit solutia cum sa dea teapa teparilor. In acel moment homo sapiens a devenit geniul manipularii.
3. Etapa a treia
Va urma, peste milioane de milenii.

Evolutia umana

Comentarii

Costel a spus…
Deci: Bancherii sunt cei mai evoluati oameni, nu?

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?