Inteligență în secolul informației

Trăim în era informației, dar toată informația este veridică?
Avem explicații pentru orice, de la imensitatea spațiului cosmic până la minusculul atom. Oare?

Adică să fim serioși cu noi înșine! Da avem cel puțin liceul, avem Wikipedia, avem o multitudine de surse de informare online, dar ce știm noi este chiar așa?  Adică să luăm atomul, a văzut cineva vreodată un atom? Normal că nu, pentru că atomul este atât de mic încât nu se poate vedea. Nimeni nu il va vedea vreodată. Rețineți faptul că atomul este un Concept nu o realitate dovedită. Tot ce știm despre lumea atomilor, reactii nucleare, particulele subatomice, universul subcuantic - simple teorii, dovedite prin matematică, o matematică abstractă fără corespondent în lumea fizică, reală.
Da. Suntem geniali! Explicăm totul, chiar și spațiul cosmic. Unde cică ar fi vid. Vid? Voi știți ce e ăla vid? Vid înseamnă că nu este nimic, adică nimic( poate nici spațiu - ironic). Și în acest vid, destul de ciudat, rachetele pot zbura. Asta dacă vrei să crezi așa poveste cu feți frumoși.    Chiar că știm și înțelegem totul. Mulțumim stiinței!
V-ati întrebat vreodată cum am evoluat noi ca specie? Adică ADN-ul cere ca fiecare specie să reproducă aceeași specie, și atunci cum oare am evoluat din maimuță? Da, știu e dificil de răspuns, mai bine credeam pe cuvânt pe oamenii de știință. De ce să ne batem noi capul?
Văi ce tare e Știința asta! Și cum ne explică ea toate!

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Ce înseamnă spăunat?

Gumă coaie de cămilă pentru copii