Dinastia Papală cea mai lungă dinastie din istoria omenirii

Istoria bisericii creștine este extrem de controversată dar un lucru este sigur: persoana cea mai puternică și cea mai influentă de pe planetă este liderul Bisericii Catolice, Papa..

Indiferent de numele persoanei care deține funcția de papă, dinastia Papală este de departe cea mai longevivă dintre toate dinastiile ce s-au perindat prin istorie.

Adorat de mai bine de un miliard de supuși, considerat Anticrist de alții, despre această entitate se spune că a dărâmat comunismul în Europa. Și de asemenea unele voci susțin că Papalitatea conduce lumea din umbră.
Și probabil chiar așa este dacă stăm să privim și în România câți se inchina la moaște...

Dar dacă Papa conduce lumea din umbră, asta înseamnă că el este omul lui Dumnezeu? Hm! Pe bune? Adică privește lumea din jurul tău! Ți se pare că totul este ok, ca și când un om al lui Dumnezeu ar conduce? Și dacă te gândești la inchiziție...
Și totuși omenirea este foarte credincioasă. Omul în general este foarte naiv. Unii cred în Papă, alții in evoluție, chiar în Big Bang alții, alții în diferite secte, și cei mai mulți sunt convinși că ce văd la televizor este adevărat.

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?