Postări

Se afișează postări din aprilie, 2019

Naivitatea credinței în Moș Crăciun

Imagine
Pentru oamenii mari Moș Crăciun nu există. Pentru copii însă este o altă poveste.. Nu pentru că ar fi copiii foarte naivi , ci pentru că copiii chiar cred ceea ce părinții lor le spun. Probabil este o greșeală să minți copilul încă din fragedă copilărie, dar așa s-a perpetuat de generații . Grav este ca o dată ajuns adult încă să crezi în Moș Crăciun și în faptul că într-o singură seară Moș Crăciun poate colinda toată planeta și oferi cadouri simultan tuturor copiilor din lume . Dacă ar exista un om atât de rapid probabil Superman ar fi un leneș cu viteza unui melc. Încă de mici fiind obișnuiți să fim mințiți de însuși părinții noștri ne vom continua existența înghițind minciuni după minciuni, nu doar de la părinții noștri ci și de la oricine.

Imagine 3D aproape reală

Imagine
Imaginea de mai jos am fotografiat-o de pe un bloc din capitală . Este o imagine 3D. Îți dă impresia că există umbră , că poți vedea și o laterală exterioară. Este doar un desen, unul care păcălești mintea. Un fel de iluzie optică.

Polițiști că holograme 5G în intersecții

Imagine
Noua tehnologie 5G  permite crearea de holograme. Și din reclamele Vodafone din martie 2019 aflăm că "în premieră în lume Vodafone lansează noua tehnologie 5G". Păi bun așa, omenirea chiar avea "nevoie" de holograme. O astfel de nevoie chiar trebuia împlinită. Astfel, cel mai mare beneficiu al acestei noi tehnologii este reprezentat de polițiștii holograme ce vor fi amplasați în traficul rutier, unde șoferii nu vor realiza diferența dintre polițiștii reali și cei virtuali încetinind viteza. Alte beneficii ale acestei tehnologii 5G nu prea sunt. Poate pentru cei cu defect la mansardă care vor crea holograme cu fosta sau fostul partener de viață. De făcut mâncare hologramică ... da, se poate, doar că nu ține de foame. Logic, excrocii vor beneficia de holograme. Ei vor reproduce imaginea vreunui sfânt și vor profita de naivitatea unora. De asemenea o invazie extraterestră ar putea fi creată cu ajutorul hologramelor. Oricum ar fi, eu vă urez: Bun

Apa la robinet o invenție geniala

Imagine
Am auzit că prin anumite țări din Africa există oameni care nu au surse de apă potabilă, ei sunt nevoiți să meargă kilometri întregi cu bidoanele după ei pentru a se aproviziona cu apă . În România și în special la orașe apa curge la robinet. Nu trebuie să mergem kilometri întregi pentru a ne procura apa. Ba chiar sunt zone unde apa la robinet este gratuită . Iar vara oamenii însetați vin să-și umple sticluțele cu apă. Un asemenea loc există și în Orășelul Copiilor din capitală. De aici mulți oameni ieșiți la plimbare împreună cu copiii lor, în special în zilele caniculare, după ce își termina rezervele de apă, vin să se aprovizioneze. Cel mai grav este pentru cei care nu beau apă. La aceste fântâni (cișmele) publice curge apă chioară nu bere , nu vin. Nici măcar Cola sau Fanta.

Castraveți de grădină la grătar

Imagine
În ziua de Paște am vrut să facem și noi un grătar. Și un bun prieten de familie ne-a recomandat ca șunt buni și niște castraveți de grădină. Așa că am dat fuga la Mega Image să cumpărăm castraveți. Dar erau păliți. Așa că am fugit repede la o piață cu tarabe și am cumpărat de acolo de la țărani niște castraveți frumoși. Venim repede acasă pornim grătarul, facem un jar capabil, și punem mici, pulpe și alte cele pe grătar. Și castraveții desigur. Între timp îl sun pe acest prieten și întreb cât trebuie ținuți castraveții pe grătar. El îmi răspunde că nu trebuiesc puși castraveții pe grătar ci mâncați ca atare cu ce am pus noi pe grătar. Așa că i-am aruncat și cu asta basta.

În parc ziua de Paște

Imagine
De departe cea mai frumoasă distracție pentru ziua de Paște este ieșitul în parc , în aer liber. Toți oamenii care aleg să își petreacă timpul liber precum și zile de sărbătoare în aer curat, în parc, pot spune că au făcut alegerea potrivită. Noi am ieșit cu toții în parcul Carol din capitală și nu am bucurat de plimbare cu bicicleta și de aer proaspăt, dar și de liniștea oferită de acest parc. Este adevărat că distracția aceasta în aer liber nu se compară cu adevăratele distracții cum ar fi petrecerile în cluburi, dezmățurile cu mâncare multă și grătare, băutură și iar băutură . Foarte frumos petrec alții în fața calculatorului sau a telefonului mobil, fie pe Facebook , fie pe YouTube, sau pentru foarte mulți pe jocurile video. Noi în schimb am ales aerul curat departe de online, departe de artificial, cu o foarte mică pauză bineînțeles în care am scris repede acest articol pe blog .

Dușmanul dușmanului meu prieten de conjunctură

Imagine
Dacă ai un dușman puternic și nu ai ce face, ești obligat să te lupți cu el, dar nu poți face asta singur. Așa că te interesezi, faci ce faci, și încerci să îi descoperi dușmanii . Pentru că aliind-te cu dușmanii lui îl poți învinge. Da! e veche povestea asta, și este și imorală. Dar hei! C'est la vie! Logic, cel mai bine ar fi să nu ai dușmani puternici , să nu ai dușmani deloc, doar prieteni și cunoștințe. Numai că lumea asta nu este un film - fairy tail - în lumea reală problemele apar din senin, câteodată fără să le căutăm noi. Iar dacă apar sub forma unui dușman, tocmai ți-am explicat ce ai de făcut.

E greu să stai în coloană la semafor

Imagine
Ca șofer este imposibil să nu fii scârbit de statul la coadă la semafor. Și nu mă refer la faptul că la culoarea roșie trebuie să aștepți culoarea verde. Ci la faptul că la semafor sunt zile când prinzi coloana de la sute de metri. Și prinzi de 30 de ori culoarea verde până reușești treci și tu. Și când vezi că trec unii pe linia de tramvai cu tupeu și reușesc să ajungă cu mult înaintea ta, iar tu stai ca prostul și respecți atât legea cât și moralitatea , nu îți vine să îți tragi palme?

Frumusețe versus bani

Imagine
Frumusețea unei persoane, bărbat sau femeie , în mod special femeie, este foarte importantă în societatea noastră. Doar că banii par mult mai importanți. Cu frumusețea într-adevăr poți deschide porți, poți zăpăci creiere, pot să atragi toate privirile, etcetera. Dar banii cumpără frumusețea . Cu banii poți înfrumuseța o persoană nu tocmai frumoasă. De asemenea cu bani poți ține lângă tine o persoană frumoasă. Doar că, atât banii cât și frumusețea pot dispărea repede . Poate mai repede dispare frumusețea pentru că apare oarecum îmbătrânirea. Dar și banii pot dispărea. Atunci? atunci? Probabil caracterul rămâne lucrul important . Doar că nimeni nu îl vede și nu îl admiră .

Obsesia pentru smartphone

Imagine
Oamenii au devenit extrem de obsedați după smartphone . Cum au un firicel de timp liber cum își aruncă privirea în smartphone. Se pare că cei mai afectați sunt copiii . Aceștia folosesc atât rețelele de socializare cât și jocurile video. Ei nu realizează faptul că își pierd timpul, și își distrug ochii și mintea prin aceste jocuri video. Totuși pentru o societate în care valorile sau inversat sau sunt pe cale să se inverseze, folosirea telefonului abuziv, obsesiv, ajută cumva psihicul să se refugieze din ceea ce mintea nu poate înțelege, și anume ce este în neregulă cu lumea noastră. Cum vor arăta peste ani tinerii de astăzi când atunci voi fi oameni maturi nu putem intui.

Hotel pentru cei care își permit

Imagine
La hotel poți sta câteva zile, dar costă. Normal că sunt condiții de lux . Dacă vii în oraș, București ca exemplu, și banii sunt pe limită, ai putea să nu plătești nimic pentru cazare. Poți dormi în mașină. Iar pentru că omenește ai nevoie la toaletă, poți folosi gratuit toaletele din Mall -uri.

Suveranii născuți vii

Imagine
Există o grupare de oameni, un fel de sectă, care susțin că ei sunt Suverani, și nu se supun legilor statului. Pentru ei poliția și legile lor sunt ilegale, ești nu recunosc legitimitatea poliției. Ei susțin că numărul CNP nu este numele nostru, și că prin acest număr CNP noi ne pierdem libertatea în favoarea statului, statul devenit proprietarul nostru. În sprijinul afirmațiilor acestea vin și alți adepți ai teoriilor conspirației dar care nu au legătură cu Suveranii, și care susțin că avem 13 numere în CNP exact ca și numărul de bare (13) din codul de bare de pe orice produs. Revenind la Suverani, ei vor să li se schimbe actele de identitate în alte acte unde să nu existe CNP,  și pe care să se menționeze că ei sunt ființe vii. (nu obiecte). Dincolo de faptul că argumentele lor sunt logice (până la un moment) și de faptul că au dreptate cu privire la faptul că noi ca oameni am devenit niște simple produse numerotate, plus altele, nu înțeleg cum vor ei să schimbe această st

Muzeul Antipa

Imagine
La muzeul Antipa când eram mic am văzut un dinozaur . Atunci chiar credeam în dinozauri, între timp sa dovedit că acești dinozauri au fost fapt o farsă, și că dinozaurii nu au existat niciodată. Oricum ar fi, acest muzeu este unul genial pentru București pentru că sunt o grămadă de chestii acolo, lucruri interesante și bune pentru educație .

Pieton pe trecerea de pietoni

Imagine
Sunt anumite zone din capitală și nu numai unde pietoni dacă nu ar fi trecere de pietoni pur și simplu nu ar putea să traverseze strada. Chestia este că chiar și pe trecerea de pietoni poți fi lovit de un șofer neatent . De aceea este foarte important ca orice pietoni să înțeleagă faptul că nu este suficient să pui piciorul pe trecerea de pietoni și că în acest moment șoferul va frâna instantaneu. Important ca pietonul să caște bine ochii pentru că lovitura unei mașini poate fi mortală. În același timp șoferii ar trebui să înțeleagă faptul că în apropierea trecerilor de pietoni trebuie încetinită viteza la limita evitării oricărui pericol , asta poate să însemne și 10 kilometri pe oră.

La 42 de ani vrea să devină doctoră

Imagine
Anatomia lui Grey, Chicago Hope, Camera de gardă, sunt câteva filme care după ce au fost urmărite pe soția mea aceasta a decis că e timpul să schimbe cariera și să devină medic. Eu i-am explicat că nu este așa ușor ca în film, că pentru a fi medic e mult de învățat. Iar apoi odată ajuns medic munca este destul de obositoare. Dar nu ai cu cine. a dat comandă online și mai am trezit acasă cu un teanc de cărți de medicină. ' Tratat de medicină internă '. "Să îmi trag palme!"  i-am zis eu. "Nu cumva ne trebuie și traducător ca să înțelegem ce scrie aici". Dar ea s-a apucat să învețe . normal că a început cu biologia de clasa a .. nu știu cât, .. prima clasă, și ceva noțiuni de anatomie, și un pic de chimie , la care am zis că 'treaba ta la chimie nu mă bag'. Și stau eu așa și mă întreb cum o arăta viața noastră la 50 de ani? Adică eu șomer iar ea doamna doctor. Sună bine nu? Numai că doctoră fiind ea și eu fără bani , va trece oare ea pes

Valurile oceanelor pe Marte

Imagine
Omenirea se pare că  descoperă din ce în ce mai multe lucruri. Iată că pe planeta Marte a descoperit apă. Multă apă . Oceane întregi. Așa că pescuitul nu ar fi o problemă. În viitor, când va fi colonizat Marte , pestele marțian va fi la mare căutare pe Terra. Și bineînțeles că va fi și scump. Singura problemă în colonizarea planetei Marte nu va fi Centura Van Allen, ci valurile țunamice ale oceanelor marțiene. Aceste valuri pot atinge și 2km în înălțime, acoperind chiar și cel mai înalt munte marțian. Și doar dacă se va găsi o soluție cum să îmblânzească oceanul , companiile euro-americane vor putea coloniza și exploata planeta roșie.

Renovarea unei fațade cu decorativă

Imagine
O casă sau vila care a fost izolată termic cu ani în urmă și căruia sa dat și decorativă , dar între timp au apărut fisuri, umflături, mai poate fi recondiționată? Răspunsul este da. O echipă de specialiști am renovat fațada unei clădiri folosind următoarea tehnică. Au curățat umflăturile, apoi dat o mână de adeziv cu plasă de fibră, au pus colțare unde trebuia, au venit cu a doua mână de adeziv, apoi amorsa și tencuială decorativă numită și structurată. Deși s-a muncit mult rezultatele au fost pe măsură, clientul fiind extrem de mulțumit.

Ceva ieftin de ronțăit

Imagine
Eu am propus de mult să trag o fuga pe la Mega image și să cumpăr de acolo tot foto măruntaie undeva la 70, 80 RON. Adică să cumpăr chestii ieftine și multe. Așa că într-o seară am venit repede acasă, eu am luat nevasta și copiii cu mine, și fuga, fuga la Mega image. Și acolo am început să bag în coș chestii ieftine de ronțăit. Eu am propus să nu cumpăr produse mai scumpe de 4 RON . Și am luat câteva din mai multe produse, am luat niște biscuiți, stixuri, pufuleți, covrigi și covrigei, croissante, semințe , prăjiturele și alte chestii și când a fost la casă să plătesc exact 70 RON. Și mă așteptam ca ceea ce am cumpărat să am mult timp din ele...

Distracția secolului nostru plimbarea în mall

Imagine
Poate cineva spune că un Mall nu este frumos, că nu este atrăgător, că nu găsești acolo aproape orice? Un mall conține orice, toate felurile de magazine , tot felul de distracții, restaurante de tot felul, îmbrăcăminte , electronice, orice. Mai mult chiar, dacă ai nevoie la toaletă te poți duce în Mall, este gratuit . Unele Moll-uri sunt incredibil de frumoase, fascinante chiar, cu un design incredibil de frumos și atrăgător. Iar prețurile nu mai sunt așa cum era pe vremuri, adică sincer este mult mai ieftin acum să îți faci cumpărături în Mall decât era în urmă cu 10 ani.

Sateliți pentru telefonia mobilă

Imagine
Mulți oameni încă trăiesc cu impresia că telefonul mobil folosește sateliți pentru transmisie. Realitatea este că telefonia mobilă nu folosește și nu are nevoie de sateliți. Mai chiar, sateliții s-ar putea să nici nu existe. Există tot felul de turnuri care emit semnale radio pe diferite frecvențe, și cam acestea ar fi de fapt sateliții. Este drept că fantezia și SF-ul fac mult mai interesante lucruri. De aceea oamenii cred că folosesc sateliții când vorbești la telefon sau când folosești GPS-ul.

Prietenii ca prieteni da frații sunt frați

Imagine
Poate dincolo de orice, între cele mai importante persoane pentru fiecare dintre noi sunt frații și surorile noastre în funcție de caz. Poți avea mulți prieteni în lumea asta dar frați ai câțiva la fel și surori. De exemplu eu am un frate și indiferent ce ar fi, el va fi fratele meu pentru totdeauna. Ideea e că sângele apă nu se face și bine ar fi ca toți frații și toate surorile din lume să înțeleagă asta. Mulți frați și surori își poartă dușmănie sau invidie și nu realizează faptul că au crescut și au trăit atâta lucruri împreună în copilărie , acest lucru ar fi trebuit să îi facă să țină unul la altul pentru totdeauna. Și mai presus de orice să înțeleagă faptul că provin din același uter, că au aceeași mamă și tată. Cel mai frumos lucru este când frații sau surorile se înțeleg bine încă de mici și o țin tot așa întreaga viață. Pentru că într-o lume plină de străini unde unii dintre ei se vor declara prietenii voștri când în realitate vă va întoarce spatele cu prima ocazi

Autobuzele din București vor avea locuri separate pentru fumători

Imagine
Societate de transport București, STB, va oferi și fumătorilor sansa la a călători în condiții civilizate. Astfel autobuzele vor putea fi dotate cu ventilatoare și filtre speciale, precum și cu separeu pentru fumătorii pătimași.

Graffiti pe bloc

Imagine
Unii tineri au un talent extraordinar la graffiti. Problema este că cei mai mulți dintre ei sunt oarecum rebeli, antisistem . Ei desenează din plăcere, și ceea ce vor ei. Căci dacă ar accepta un job ce implică desenatul (graffiti), cred că ar fi foarte bine plătiți.

Cea mai profitabilă afacere în 2019 - 2020

Imagine
Nici imobiliarele nu mai sunt ce au fost, deși se construiește masiv. Telecomunicațiile merg bine, Telekom , Orange, Vodafone , Digi, companii ce merg an de an pe profit. Însă există o afacere genială care are profit garantat și clienți permanenți. Această afacere este reprezentată de: casele de pariuri.

Tramvaiul - comfort sporit

Imagine
Spre deosebire de autobuze care au avantajul că pot ocoli obstacole, tramvaiul este mult mai mare, mai încăpător, ceea ce se traduce prin mai mult comfort. Dezavantajul este reprezentat de faptul că se mai întâmplă să se strice vreun tramvai. Iar cel din spatele lui va trebui să aștepte, căci fiind pe șină nu poate ocoli.

Căsuța unde domnește fericirea

Imagine
Dacă ai crezut vreodată că bogații sunt fericiți în palatele lor, cu milioanele lor în conturi, cu hainele lor scumpe, te-ai înșelat. Poți fi fericit și într-o casă amărâtă din scânduri. Dacă decizi să fii fericit. Dacă îți dorești asta.

Nimeni nu îți este datorat pe viață

Imagine
Chiar și cel pe care l-ai salvat de la moarte nu îți poate fi dator pe viață . Pentru că ar fi ca și când l-ai salvat pentru a îți deveni ție sclav. Dacă ajuți pe cineva, fă-o cu inima deschisă, nu cu gândul că acea persoană îți va fi datoare! Citește și: Cel mai important lucru în viață Unii nu vor copii Nu vrea să se căsătorească De ce femeia modernă nu este fericită Cum afli care îți sunt prieteni

Șemineul electric, o invenție cu stil

Imagine
Nu trebuie să ofere prea multă căldură căci nu este calorifer. Pentru căldură avem centrale termice, radiatoare, aparate de aer condiționat , etc. Dar pentru stil, pentru design avem șemineul electric.

Era atât de sărac căci nu avea nici cont de Facebook

Imagine
Pe vremuri sărac însemna să nu ai nici haină.  Acum oamenii au avansat în bunuri materiale, cel puțin în unele țări ale lumii. Există magazine unde găsești îmbrăcăminte la 3 lei bucata ( second-hand). Însă alte lucruri sunt mai scumpe . Gen dispozitivele electronice. Astfel săracii nu își pot cumpăra smartphone-uri scumpe . Pentru că un smartphone de ultimă generație costă cel puțin 3000 lei. - Cu 3000 de lei poți cumpăra 1000 de produse din acel second-hand. Dar unii sunt atât de săraci încât nici un smartphone la mâna a doua nu își permit. Ei săracii nu au nici măcar cont de Facebook.

Controlorii STB cu jandarmi

Imagine
Pentru că mulți călători ai STB, fostul RATB , nu validează cardul de calătorie , controlorii au apelat la jandarmi să îi ajute. Așa, și într-un autobuz, mai era o singură stație pană la capăt de linie, se urcă doi bărbați. Aceștia nici nu au schițat vreo intenție de a valida cardul. Controlorii vin la ei și le cere să valideze cardul. Unul dintre bărbați zice: "Păi am mers eu zece stații și nu am validat. Acum pentru o stație?!" Normal că au intervenit și jandarmi și barbații au fost nevoiți să valideze.

Lovitura de ciocan

Imagine
Ce este lovitura de ciocan ? Pentru cei care nu cunosc, lovitura de ciocan este exact ceea ce se aude: o lovitură de ciocan. Pentru alții lovitura de ciocan este reprezentată de lovitura de pumn exterioară din anumite discipline ale arterelor marțiale. În realitate lovitura de ciocan este un tip de vopsea destinată în special obiectelor metalice din fier . Lovitura de baros este însă o altă poveste .

Plimbare cu tramvaiul prin București

Imagine
Povestea unei bătrânici este oarecum ciudată. Ea spune că la două - trei zile iese din casă la plimbare cu tramvaiul . "Văd mereu lucruri noi, oameni noi. Decât să stau singură toată ziua în casă!..." Pentru cei mai mulți oameni călătoria cu tramvaiul este făcută de nevoie, mers la muncă , școală, etc, dar pentru această bătrână este o plăcere.

Marea diferență dintre reptilieni și șopârlieni

Imagine
Despre reptilieni cu siguranță că ati auzit fie în filmele SF, fie pe net la cei care promovează teorii ale conspirație , fie cine știe pe unde. Și despre reptilieni se presupune că ar veni de pe alte planete , că sunt înalți, că se aseamănă un pic cu oamenii, și că au solzi. Însă despre șopârlani, șopârlieni, șopârloi, termenul corect ar fi Șopârlieni, nu ați auzit mare lucru, sau nu ați auzit deloc. Ei bine elita mondială, oligarhii planetei,  capi' di tuti capi, boșii boșilor, trăiesc cu frica în sân toată ziua. Le este frică ca nu cumva lumea să se trezească din apatia la care au ajuns mulțumită locotenenților elitei. Dar le mai este frică și de meteoriți , sau calamități. Tocmai acesta este motivul pentru care în toată lumea s-au construit buncăre subterane dotate cu tot strictul necesar supraviețuirii în caz de dezastru planetar. Sărăciile astea de lideri mondiali, această elită ce dirijează lumea din umbră, vor să supraviețuiască în peșteri și tuneluri subterane

Descoperire uimitoare în cartierul Rahova

Imagine
O uimitoare descoperire în cartierul Rahova din capitală îi pune în dilemă pe geologi. O cană, cel mai probabil pentru băut vin roșu din perioada comunei primitive . Este prima mare descoperire de acest gen din Europa de Est, dovedind încă odată că epoca primitivă a avut sediul central la București.

De ce cotcodăcește găina?

Imagine
Motivele pot fi multiple pentru că așa vorbesc găinile pe limba găinilor (cotcodăceală). Însă de cele mai multe ori o face din mândrie după ce a ouat . Pentru a își anunța suratele ce ou frumos a făcut ea.

Poezie cu rimă la AT

Imagine
Mi-am luat un cârnat, Afumat, Un pic expirat Și deshidratat. Normal, l-am mâncat , Decongelat, Așa nespălat, Și l-am rumegat. Nu am apucat Să termin de mâncat, Că m-a apucat De am vomitat. Am aruncat Restul de cârnat, Și m-am așezat Încetișor pe pat. Apoi m-am culcat, Un vis am visat, Dezorienat Eu m-am speriat.   Telefonul am luat Și am navigat, Până m-a sunat Un apropiat. Timpul a zburat, Afar' s-a 'ntunecat, Apoi am mâncat Un ardei murat. După, m-am spălat, Și m-am așezat Ușurel pe pat: E timpul de culcat.

Recent post