Cele 10 Triburi pierdute ale lui Israel

Acest articol reprezintă opinia autorului și nu poate fi dovedită prin metode științifice - Emil Petre.

Cele 10 triburi ale lui Israel pierdute.
Cu câteva sute de ani înainte de Mesia, Imperiul Asirian a cucerit regatul Israel.  Pe vremea aceea Israel era împărțit în două regate: Regatul Israel (10 triburi) și regatul lui Iuda (2 triburi).
Regatul lui Iuda a rezista încă câteva sute de ani până la desființarea lui completă. Prima tentativă a fost a Imperiului Babilonian. A doua a fost a grecilor. În cele din urmă Imperiul Roman a distrus regatul lui Iuda iar rămășița de supraviețuitori au fugit o parte în Africa continentală, alta în Imperiul Roman.

Dar să revenim la Regatul Israel. 
După momentul distrugerii Regatului de către asirieni nu mai avem nici o relatare biblică referitoare la cele 10 triburi (poporul din Regatul Israel).
De atunci și până în ziua de astăzi nu s-au mai auzit nimic clar despre ei (deși speculații pot fi multe), iar scolasticii consideră că ei au fost asimilați de alte popoare.

Distrugerea și implicit înrobirea lui Israel (10 triburi) a fost o consecință a faptului că au trădat în mod repetat pe Dumnezeul lor: Elohim al Lui Israel: YHWH.
Profețiile Domnului au avertizat poporul de ce va urma, dar poporul a iubit mai mult minciuna oferită de profeții falși care îi asigurau ca nu au de ce să se teamă.

Dar mult înainte de căderea lor spirituală (lucru ce s-a întâmplat după separarea celor două regate - după moartea lui Solomon) acest lucru a fost profetizat în cartea Deuteronom scrisă de Moise și inspirată de Duhul Lui Dumnezeu.
Mai exact în capitolul 28 avem o listă cu binecuvântarea ce ar cădea peste copiii lui Israel dacă vor urma Domnului, dar și blestemele ce îi va paște dacă vor face ce este urât înainte Domnului.

Recomandat citirea întregului capitol (Deuteronom 28).
Voi spicui în continuare câteva versete:
Deuteronom 28:47-50
Pentru că, în mijlocul belșugului tuturor lucrurilor, n-ai slujit Domnului Dumnezeului tău cu bucurie și cu dragă inimă, vei sluji, în mijlocul foamei, setei, goliciunii și lipsei de toate, vrăjmașilor tăi, pe care-i va trimite Domnul împotriva ta. El îţi va pune pe grumaz un jug de fier până te va nimici. Domnul va aduce de departe, de la marginile pământului, un neam care va cădea peste tine cu zbor de vultur, un neam a cărui limbă n-o vei înţelege, un neam cu înfăţișarea sălbatică și care nu se va sfii de cel bătrân, nici nu va avea milă de copii.
Deuteronom 28:62
După ce aţi fost atât de mulţi ca stelele cerului, nu veţi mai rămâne decât un mic număr, pentru că n-ai ascultat de glasul Domnului, Dumnezeului tău.
Deuteronom 28:64
Domnul te va împrăştia printre toate neamurile, de la o margine a pământului până la cealaltă, şi acolo vei sluji altor dumnezei pe care nu i-ai cunoscut nici tu, nici părinţii tăi, dumnezei de lemn şi de piatră.


Loviți de boli, dușmăniți de restul lumii, înrobiți, asupriți, împrăștiați prin lume, marginalizați, rămași doar o mică rămășiță, calomniați, fără să-și cunoască adevăratul trecut (faptul că sunt poporul Israel), fără să mai aibă vreo legătură cu YHWH (căci vor sluji unor dumnezei falși), fără țară, etc - și în special urâți de toate neamurile.

Până la acest punct sunt convins că majoritatea creștinilor sunt de acord cu prezentarea de mai sus.
Continuarea însă va fi grea de digerat de către majoritatea. Și asta pentru că nu oricine susține că iubește Adevărul chiar îl iubește.
Ioan 3:19 VDC
Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele.


Există un grup de oameni care întrunesc toate caracteristicile din Deuteronom 28 (partea cu blestemele). 
Nu cer nimănui să fie de acord cu mine. Sper doar să nu refuzați din prima datorită prejudecăților. Cercetați voi înșivă (și încercați să vă debarasați de opinia generală sau scrierile unor mari istorici care nu au făcut decât să adâncească mizeria și minciuna în lume).

În evul mediu li se zicea egyptian, apoi gipcyan, apoi gypsy.
În românește avem țigani sau romi.

Notă autor
Este imposibil să fac o prezentare mai amplă într-un articol pe bloc. Sper doar că cine este interesat cu adevărat va face singur cercetare și poate va avea informații mult mai bune decât pot oferi eu acum.
Cu siguranță că sunt multe necunoscute, si și este loc de multe întrebări la care nu am răspuns.
Încă odată: este o opinie personală. Și nu: nu sunt țigan, sunt rus combinat cu ucrainean și oltean.

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?