Treceți la conținutul principal

Cum trăiau oamenii în era primitivă

Astăzi suntem atât de familiarizați cu telefonul mobil, avioane și tractoare încât nu ne putem imagina deloc cum trăiau oamenii antici din era primitivă.
Frigiderul, aragazul, șifonierul, becul, etc - ni se par atât de banale încât nici nu concepem viața fără ele.

În era primitivă nu exista tehnologie

Exact acei oameni nu intrau pe Facebook să își etaleze frumusețea, mușchii, aurul, banii, mașina... Și cu siguranță era mai bine.
Toate lucrurile necesare se produceau manual, iar că hrana era doar hrană naturală.

Distracțiile în era primitivă

Dacă noi astăzi prin distracție înțelegem o mulțime de lucruri precum  jocurile video, sport, filme, plimbări, concerte, excursii, etc, în era primitivă distracții nu prea erau.
Oamenii munceau mult și cântau mult.
Masa luată în familie era principala distracție - dacă s-ar putea numi așa.

Infracționalitatea în era primitivă

Furturi, violuri și crime au fost aproape din totdeauna dar niciodată mediatizate ca astăzi. 
Plus că erau foarte rare. Oamenii erau organizați în clanuri și fiecare cunoștea pe fiecare. Astfel că oamenii se respectau mult mai mult decât azi.
De regulă infractori veneau din alte zone și se aciuau acolo.

Cât de înapoiați erau oamenii din era preistorică?

Nu aveau scoli și nu știau să citească. Nici nu se inventase scrisul probabil.
În fiecare familie părinții erau cei care își educau odraslele, de regulă această misiune reveneau mamei.
Cultura și educația erau transmise oral din generație în generație. Și pentru că în acea perioadă nu existau prea multe surse de informare care să le umple capul cu milioane de informații inutile (că în prezent) oameni rețineau perfect cele transmise de părinți. Urmând ca ei la randul lor să le retransmită copiilor lor.

Erau sălbatici oamenii din era preistorică?

Desigur că nu.
Mulți oameni cred că oamenii preistorici locuiau în peșteri sau în copaci. Nimic mai fals.
Dintotdeauna oamenii și-au construit locuințe, mai modeste sau mai luxoase.
Adevărat că nu aveau tehnologia de astăzi, dar nici nu le trebuia. Trăiau cât mai natural, cât mai liberi. Nu depindeau de vreun sistem politic, financiar sau de altă natură.

Alte articole:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Schimbat monede la Kaufland

Dacă am tot strâns monede zeci și zeci, și cum în prezent buzunarul plânge, am decis să schimb monedele în produse. Bun. Și am tras o fugă la Kaufland unde au un aparat ce primește monede, le numără și apoi dă un bon . Acel bon trebuie să ajungă la Relații Clienți și în schimbul bonului vom primi un card. Cardul Kaufland Kaufland are mai multe tipuri de carduri, dar noi vorbim acum despre acel card oferit pentru preschimbarea monedelor. Deci la Relații Clienți se va preda bonul scos de la tonomatul de schimbat monede și vom primi în schimb un card plin cu bani . Atât de plin cu bani egal cu valoarea monedelor pe care le-am schimbat. Cu acest card mergem în magazinul Kaufland și cumpărăm ce vrem, apoi când ajungem la casă plătim cu acest card . Dacă valoarea cumpărăturilor depășește suma de pe card va trebui să completăm cu bani chesh (nu știu dacă merge și cu bani virtuali aka card bancar sau bitcoini). Dacă valoarea cumpărăturilor este mai mică decât banii d

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Din ce în ce mai multe prostii sunt promovate în societatea noastră, și în special publicul țintă sunt copiii . O gumă de mestecat care se numește coaie de cămilă . Adevărat că nu scrie în română ci în engleză, dar cei mai mulți copii știu engleza , plus că imaginea de pe ambalaj este clară. Și astfel de produse sunt multe, dulciuri, jucării .. La acestea mai adaugăm desenele animate violente și cu foarte multă tentă sexuală, plus jocurile video, și rezultă o educație distructivă a tinerei generații. O generație care va avea ca lipsuri principalele Respectul.

Strategia care te ajută să câștigi la Loto Polonia

Printre clienții caselor de pariuri foarte mulți joacă la loterie, în special la Loto Polonia. Numai că foarte puțini și câștigă. Citește și:  Cum să câștigi la Loto Polonia? Loto Polonia strategia pe două numere Cum să îți mărești șansele la loto Loto Polonia sistem 1/15 După ce am încercat tot felul de strategii, singura care pare cât de cât ok este steategia Martingale 23-2,5 . Cum funcționează această strategie? Se vor juca două bilete cu sistem 2/3. Un singur bilet câștigat îl acoperă și pe celălalt. Dacă nici un bilet nu este câștigător, a doua zi miza se va mări cu 2,5. Exemplu: Ziua 1 - 2 bilete X 10 lei = 20 lei Ziua 2 - 2 bilete X 25 lei = 50 lei Ziua 3 - 2 bilete X 63 lei = 126 lei Presupunem că în ziua a treia un bilet este câștigător, adică 325 lei. Din aceștia scădem banii investiți deja: (20+50+126=)196 lei=> 129 lei profit. - și asta doar pe minim (2 numere nimerite din 3). Alte articole ce te-ar putea interesa: Cele cinci epoci ale