Credința creștină adevărată - doar cei aleși

Adevărații credincioși sunt puțini. Ei sunt aleși de Dumnezeu direct, Noi nu putem știi cu siguranță cine sunt, dar în general putem observa că unii oameni iubesc adevărul, dreptatea, și se încred în Dumnezeu.

Cei mai mulți oameni care se consideră credincioși creștini, nu cunosc cu adevărat pe Dumnezeu, ci se încred într-un Dumnezeu străin de Dumnezeul bibliei.

Există două mari categorii de creștini falși: închinătorii la idoli și respingători Legii Divine.

Pe de o parte avem lumea creștină tradițională formată din Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică (și derivațiile lor).
Ei încalcă Legea Lui Dumnezeu prin închinarea la idoli.
Mulți argumentează că icoana nu este idol, deși Biblia vorbește clar că nu avem voie să ne închinăm în fața vreunui idol sculptat, turnat, sau orice altă asemănare.
Ideea că icoana este doar pentru ca omul să își imagineze nu are pic de sens. Să își imagineze ce? Căci imaginând pe Hristos altfel decât este El în realitate tot păcat este.

De cealaltă parte a creștinătății avem pe cei care susțin că la cruce Hristos a dat cu Legea de pământ, că a desființat Legea. Cu toate că Domnul Hristos a spus clar că nu a venit să strice ci să împlinească.
Astfel că mulți protestanți, neoprotestanți și evanghelici consideră că pot trăi după poftă fiindcă nu mai este nici o Lege (decât cea nouă - ambiguu).

Dincolo de aceste două categorii de creștini mai avem și secte de tot felul. Îi numesc secte pentru că deși se autointitulează creștini ei nu recunosc pe Hristos ca Fiu al Celui Prea Înalt care este binecuvântat în veci.

Și mai avem o alta categorie de creștini. Pare a fi o minoritate datorită faptului că nu prea ies în evidență. 
Ei sunt credincioși adevărați aleși de Dumnezeu Însuși înainte de întemeierea lumii.
Ei fac parte din orice națiune, din orice limbă, din orice biserică creștină, sau din niciuna..
Dar ei cred în Cuvântul Lui Dumnezeu (Biblia) și încearcă să trăiască după Scripturi.
Căci deși Dumnezeu poate vorbi prin mai multe mijloace (Biserică, oameni, natură, etc) Biblia este baza și normativul de credință. Este Cuvântul Lui Dumnezeu pentru mântuirea omului.

Articol publicat pe Biblia Dumnezeu Credință

Alte articole categoria credință:


Alte articole:

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?