Rovinieta pentru pietoni

Cu mult timp in urma romanii au construit drumuri si poduri, si au pus taxe bineinteles. Vroiai sa mergi pe drumul construit de ei, plateai.
Timpul a trecut dar povestea ramane. Astazi, civilizat si organizat platim roviniete, si fie ca le punem in geam sau nu, daca eu am cumparat dar nu apare in baza lor de date, sunt bun de plata.
Am putea spune ca: taxa, taxe si iar taxe. Platim taxe dar nu vedem motivul pentru care o facem. Mai mult de jumatate din drumurile patriei noastre sunt ca dupa razboi, dar de platit platim, soferii nu pietonii.
Si cum tot bagam mana in buzunar, fiecare sofer o face, si nu vedem rezultate satisfacatoare, adica: nu drumuri bune, nu semnalizari corespunzatoare, nu parcari, nu nimic, de ce trebuie sa mai ingaduim aceasta stare de fapt? Trebuie sa gasim vinovatii!!!   Hai!, scutiti-ma cu Boc si Basescu, doar nu fura ei banii de rovinieta, sa fim seriosi.
 Stai!!! Am gasit raspunsul.
 De ce unii muma si altii ciuma? De ce unii sa plateasca rovinieta si altii nu? Ce! pietonii nu merg si ei pe drumuri publice? I-a sa platesca si ei, ce pe ei ii doare buzunarul?
 Propun deci pe aceasta cale sa se instaureze taxa pentru pietoni, rovinieta pietonala. Si daca in cazul masinilor rovinieta se plateste in functie de anumiti paramentrii, la pietoni vom putea stabili minimum de plata in functie de numarul de la pantofi si greutatea corporala, caci tot batatorind asfaltul il tocesc, nu?

Comentarii

Haidu a spus…
si cainii maidanezi sa plateasca, ei folosesc drumul cel mai mult

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?