Adevarata filozofie Feng Shui

 Sa traiesti eco, sa iubesti pe cei de langa tine, sa fii om, nu animal, acestea nu sunt principiile Feng Shui, ci principii de baza, omenesti, curate, pure, sanatoase. Filozofia orientala alaturi de alte filozofii de aceiasi natura nu se diferentiaza cu nimic de ceea ce ne-au invatat parintii nostrii acasa, singura diferenta consta in vestimentatie, in ambalaj.
Insa, avem impresia ca daca o idee vine de la straini e mai buna decat cea ce vine de la cei pe care ii stim de o viata intreaga. Si cum altfel, caci mama si tata ne-au spus sa nu imprastiem gunoiul prin casa, societatea ne cere sa nu il imprastiem nici pe aiurea, dar nu ne place, vrem sa ne spuna asiaticii ce si cum sa facem.
 Intocmai precum si religia, caci crestinismul ne invata cum sa ne iubim aproapele dar noi nu si nu, si apoi vedem un film asiatic, plin de idei filozofice orientale, si spunem: "mama cata intelepciune!"
      Dar stim noi oare ce inseamna intelepciunea, caci ar fi o greseala sa o confundam cu inteligenta, desi o facem destul de des. Feng Shui, ca si orice alte invataturi straine de meleagurile noastre par a fi mai bune, mai demne de apreciat, si poate ca or fi tinand cont de traditiile ciudate intalnite prin Carpati, totusi, de ce nu putem sa intelegem ca orice filozofie de viata, oricat de interesanta ar parea este si va ramane o simpla filozofie?
 Propagandea filozofiilor orientale, ridicarea unui anume Dalai Lama la rangul de profet si invatator, desi majoritatea ideilor promovate de el le gasim in Biblie si alte carti religioase mult mai vechi decat el si stramosii sai, intoducerea in filmele americane a diferitelor idei si ritualuri tibetane, budiste, fara a avea vreo legatura cu actiunea filmului, ar trebui sa ne spune ceva. Dar observam noi?   Va veni o vreme cand crestinismul va fi o rusine, si pentru a impaca capra cu varza se va apela la ecumenism, si ce este oare ecumenismul decat un babilon mondial, o religie surogat, o cale usoara pentru aparitia dictaturii religioase, marele anticrist?

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?