Cum va arăta internetul în viitor

Internetul a apărut în urmă cu mai bine de 50 de ani, dar pe scară largă are o vechime de aproximativ 20-30 de ani.

La început internetul (rudimentar) abia dacă putea să ofere text. Totuși avântul în această ramură a fost unul colosal astfel încât astăzi aproape totul este legat de internet.
Site-uri, bloguri, rețele sociale, filme, tranzacții bancare, bitcoin, acte oficiale, etc.

De la calculatoarele uriașe și cu posibilități reduse și până la ultimul smartphone, internetul și tehnologia telecomunicațiilor a avansat într-un rit extrem de rapid.

Specialiștii prevăd un salt și mai mare în internet în viitor. Și asta datorită inteligenței artificiale și nanotehnologiei.
Companiile mari din domeniu lucrează de zor la noua tehnologie interactivă ce ar putea desființa mouse-ul și tastatura (inclusiv tastatura virtuală de pe smartphone și tabletă) pentru a crea noua tehnologie ce leagă creierul uman de computer și implicit de internet. (Prin micro cipuri implantate în creier).

De asemenea tehnologia hologramelor va cunoaște o dezvoltare fără precedent. Integrarea hologramelor pentru accesul la internet va fi noua interfață.

Din păcate există și multe hibe în viitorul internetului. Dincolo de multele binefaceri (ce sunt prea multe pentru a fi notate în acest articol) va exista din ce în ce mai accentuat problema vieții private.
Intimitatea va fi aproape total inexistentă în fața noi tehnologii de care oamenii vor fi dependenți din ce în ce mai mult, și poarta către o dictatură cum nu a mai fost în toată istoria lumii este larg deschisă.

Alte articole categoria blog:

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?