Datoria fiecărui om

Așa cum se specifică și în pagina despre pe acest site sunt abordate și subiecte serioase nu doar caterincă și pamflet. Articolul prezent este cât se poate de serios.

Este o vorbă veche, din popor:
"Orice om este dator ca în viața asta să facă o casă, să planteze minim un pom, și să facă minim un copil"

Desigur că o casă este mai greu de făcut. Dar pe bune, un copil și un pom cred că se poate. Nu?

Pentru a face o casă ai nevoie în primul rând de bani.
Poți face rate la bănci și să plătești apoi o viață întreagă, poți să încerci să strângi leu cu leu, poți să îți încerci norocul la loto sau pariuri (în nici un caz la păcănele), sau poate vreo mătușa Tamara dă ortul popii, sau poate că ai deja foarte mulți bani că ești un patron de succes.

Oricum ar fi ai de ales intre a îți cumpăra un apartament sau casă gata făcută, sau să îți construiești tu personal una după placul inimii (în limitele impuse de reglementările în construcții).
Dacă alegi să îți faci tu casa va trebui să te înarmezi cu multă răbdare și curaj pentru că a construi o casa este destul de dificil. Normal că va trebui să apelezi la echipe de specialiști în domeniu începând de la proiect, fundație, ziduri, acoperiș etc, și terminând cu finisajele și mobilierul.

Pentru a sadi un pom este nevoie de un foarte mic deranj din partea ta.
O poți face practic oriunde, în curtea casei tale sau a unor cunoscuți (cu acceptul lor desigur), pe spațiul verde  de lângă blocul tău, etc.

Sau și mai simplu: poți apela la specialiști care se ocupă cu așa ceva. Îi plătești și gata.

Pentru a naște un copil este nevoie să îți dorești asta și să ai un partener/ă cu care să îl faci.
Ideal ar fi să fii într-o relație bazată pe căsătorie..
Pentru că este mai mult decât bine pentru copil ca acesta să aibă și mamă și tată. Și dintre cei doi cel mai important este mama.

A naște și crește un copil poate fi mai greu decât săditul unui pom sau construirea unei case. Este un angajament pe viață. Dar este poate cel mai frumos, nobil și minunat angajament dintre toate.

Linkuri externe:

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?