Jocurile video sunt mai periculoase decât heroina

Pericol! jocuri video pe smartphone



Niciodată în istoria omenirii copiii nu au trăit un așa stres ca în zilele noastre. Nici în perioadele de război sau foamete.
În prezent copiii au stres. Stres datorat faptului că smartphone-ul merge în lag și copilul (jucător) pierde în jocul video.
Un alt stres care produce suferință este cauzat de căderea netului. Fără net nu se poate juca în rețea cu alți jucători.
Copiii nu mai sunt fericiți. Copiii nu se mai bucură de jucării, plimbări, alergat, (citit chiar) ... ci vor un laptop, sau tabletă, sau smartphone performant.
Când după câteva ore bune de joc intensiv pe un joc video, când te uiți la ochii copilului jucator, te sperii. Nici drogații ăia care își bagă în venă nu au așa uitătură.
Dar dacă heroina este un drog chimic, jocurile video sunt droguri psihice, manipulative. Percepția asupra realității este total alterată, iar un bețiv sub influența băuturii alcoolice este mai ok decât un drogat de jocuri, pentru că bețivul a doua zi se trezește la realitate, pentru jucătorii de jocuri video însa alterarea realității se extinde pe o perioadă lungă.

cuvinte cheie: copiii și jocurile video, jocuri pe smartphone, obsesia jocurilor video, jocurile video periculoase

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?