Ordine din haos: conspirații


Toate conspirațiile au un sâmbure de adevăr. Dar unele sunt promovate expre pentru a crea dezbinare și haos.
Bomba atomică, spre exemplu. Majoritatea covârșitoare a oamenilor sunt convinși că există o armă ce poate distruge o țară întreagă prin fuziune nucleară.
Ei bine există o teorie a conspirației care susține că nu există, nu a existat și nu va exista niciodată o astfel de armă. Mai mult există și o teorie mult mai greu de digerat conform căreia nu s-a putut dovedi nici în ziua de astăzi existența atomilor.

O lume împărțită în multe tabere este pe placul unora foarte puternici. Mai exact a celor care vor să schimbe paradigma actuală cu o alta aflată pe agenda lor de zeci de ani.
Dar și asta este tot o teorie a conspirației.

Pentru că foarte multe teorii ale conspirației crează o oarecare deșteptare în rândul populației, în sensul că obligă individul la a pune întrebări și a nu mai crede orice orbește, din acest motiv Stăpânii Matrixului și-au folosit în ultimă vreme vastele resurse din media pentru a inunda internetul cu tot felul de teorii ale conspirației care mai de care mai ciudată, ajungând până la ridicol chiar.
Un exemplu ar fi teoria conform căreia în măștile anticovid există cipuri 5G. - total aberant, dar cu scopul de a inunda internetul cu tot felul de astfel de tâmpenii pentru a împrăștiat mulțimea de la acele teorii ale conspirației care pot periclita siguranța secretelor bine ascunse sub capota științei.

Alte articole:


Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?