Viruși, germeni și bacterii

Suntem la propriu înconjurați de miliarde de inamici invizibili. Zi de zi de suntem asaltați. Suntem în stare de război.

Și totuși de ce atâta panică?

Când eram mic nu conta dacă beam apă din aceeași sticlă. Dacă ne cădea covrigul (ăla de Brașov cu multă sare din aia - granule mari) îl luăm de pe jos și continuam să mâncăm.
Acum în 2020 trebuie să ne spălăm pe mâini într-o singură zi cât acum 30 de ani toată săptămâna.

Am devenit atât de slabi imuni încât ne speriem de orice?
Și pentru a trăi speriați de bombe există televiziunile care ne alimentează teama. Ba vine un virus (precum cel de acum), ba este posibil să înceapă un răzoi la graniță, ba crește euro, ba vine cea mai cumplită caniculă (sau cea mai friguroasă iarnă), ba teroriști, ba meteoriți care pot distruge totul, ba una, ba alte și tot așa.

Problema este că indiferent de probleme (boli, războaie, etc) oricât ne-am îngrijora noi tot nu rezolvăm nimic. Doar Dumnezeu este Stăpânul absolut și El știe mai bine.

Viruși și germeni și bacterii

Tot auzim vorbindu-se despre viruși, și cât de curând vor intra în arenă și ceilalți protagoniști ai războiului invizibil: bacterii și germeni.
Și în 2020 lumea întreagă a înnebunit de frica unui virus asemănător cu răceala. Și a declarat război acestui virus, sau cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă.

Desigur că astfel de viruși au mai fost și vor mai veni, nu este ceva nou sub soare.
Dar într-o bună zi niște germeni și niște bacterii buclucașe vor face front comun cu virușii și atunci să vezi frică și panică...
Până atunci războiul continuă, mental.

Alte articole:

Articole anterioare:

Linkuri externe:

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?