Bun venit pe Tărâmul Uitării din Matrix

Bun venit în universul Matrix. Nu oricine este familiarizat cu această lume unde mai nimic nu corespunde cu ceea ce pare a fi real.

Labirintul Matrix are rolul esențial de a ține pe toți cei conectați în interiorul matrixului. Miile de opțiuni sunt doar miraje, căci deși nici un drum nu duce la oază, toate creează impresia că o fac.

Cei mai mulți oameni nici măcar nu realizează faptul că ceea ce cred ei despre lumea lor este fals, nu realizează dar nici nu le pasă.
Angrenați fiind în tot felul de proiecte, loviți de tot felul de probleme, unele imaginare, oameni se mulțumesc într-un fel cu ceea ce cred că este maxim, timp în care și-ar dori depășirea condiției, însa în limitele mulțumirii eului personal.

Matrixul are capacitatea de a se dezvolta și reacționa.
Din când în când un val de întrebări lovesc conștiința colectivă (atunci când se nimeresc un număr mare de oameni ce încep să folosească gândirea critică), iar Matrixul este nevoit să reacționeze.

Câteodată o face prin probleme ce sunt prezentate ca fiind mult mai grave decât în realitate, cu scopul clar de a redirecționa mințile oamenilor.
În alte ocazii se va folosi contra ofensiva informațională, unii oamenii loiali matrixului intenționat lansează campanii de dezinformare masive. Acest lucru funcționează excelent de fiecare dată, pentru că pentru fiecare detaliu ce ar pune sub semnul întrebării anumite aspecte ale lumii, imediat se lansează posibile răspunsuri contradictorii, ciudate sau hilare care pun în încurcătură pe cei care caută răspunsuri, și apelează la imaginația plină de fantezie ce are un farmec ispititor.

Dar cea mai puternică armă a matrixului este Uitarea.
Tărâmul misterios al Uitării.


Oamenii nu își pierd memoria decât foarte rar, gen amnezie. Dar amneziea este extrem de rară.
Și pentru că memoria este o componentă foarte importantă a minții umane singurul mod în care Matrixul o poate manipula este Tărâmul Uitării.

Poate este un titlu cam pompos, dar cu siguranță își merită numele, pentru că acest artificiu are un randament extrem de ridicat.

Cum funcționează?
Orice invenție, orice acțiune, orice descoperire, orice idee sau filozofie, și oricine ar putea pune în pericol existența matrixului, sau care ar scoate la lumină detalii despre Matrix, totul este imediat rechiziționat și depozitat în tuneluri secrete.

În tunelurile secrete, numite și Tărâmul Uitării, fiecare lucru este catalogat, arhivat și cercetat amănunțit pentru a se putea împiedica orice altceva asemănător sau conex.


Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?