Pasiunea pentru săpat gropi a lui Dorel

Dorel și fratele său Bossu s-au apucat să sape cea mai adâncă groapă din lume. Și zi de zi el și fratele său, de dimineață până seara cu schimbul, când la târnăcop și lopată în groapă, când la scripete și cărat cu găleata pământul afară din groapă.

După 6 săptămâni au ajuns la aproximativ 22 de metri adâncime. Dar acum izvorăște apă și le îngreunează munca.

Cea mai adâncă groapă au săpat-o rușii


Plecă Dorel, ca în fiecare zi (de trei ori pe zi), la butic să cumpere pe datorie (caiet) niște bere. Și pe drum se întâlni cu popa.

Popa îl întrebă ce face. Și atât îi trebui lui Dorel că se apucă să vorbească fără oprire.
Îi explică preotului că au auzit ei că în centrul Pământului este lavă de fier, iar fierul se vinde bine la centrul de fier vechi. Rușii au săpat cea mai adâncă groapă din lume, vreo 12 km, dar el vrea mai mult.
Dorel ii explică preotului că vrea să îmbine utilul (banii pe fier) cu plăcerea, hobby (săpat gropi) exact așa cum a citit el pe net pe site-ul Lumea Scenă de Parodie.

Meseria de gropar ca hobby


Preotul, om milos, înțelese că Dorel era chiar dus cu pluta. Știa el ceva dar acum se dumeri de tot. Însă îi era oarecum milă de el, așa că îi propuse să sape gropi la cimitir și va fi și plătit, ceea ce chiar imbina utilul cu plăcutul.
Așa că Dorel și-a tras job, și a renunțat la ideea de a sapă cea mai adâncă groapă din lume. În felul acesta tot rușii au rămas cu recordul nebătut.


Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Ce înseamnă spăunat?

Gumă coaie de cămilă pentru copii