Cele cinci epoci ale omenirii

Omenirea în istoria ei a trecut prin multe transformări numite epoci. Și din antichitate până în prezent, și chiar viitor, epocile au fost: epoca de piatră, de fier, bronz, aur, și respectiv virtuală.

Analiza epocilor lumii - Epoca de piatră


În Epoca de Piatră, cunoscută ca și Comuna Primitivă, oamenii erau primitivi, locuiau în peșteri și grote, în grupuri, se ocupau cu vânătoare, agricultura, pescuitul, etc.
În Epoca de Piatră cele mai multe ustensile, și nu erau multe la număr, erau fabricate (desigur) din piatră.
Dacă ar fi să dăm crezare oamenilor de știință, în antichitate oamenii erau needucați, sălbatici, barbari.

Analiza epocilor lumii - Epoca de fier și broz



Odată cu introducerea metalului fier, alamă, cupru, aur, etc oameni au început să să construiască ustensile pentru a își ușura munca, dar și arme pentru a ataca și jefui, sau pentru a se apăra.
De asemenea s-au făcut construcții impresionante în Egipt, Peru, Mexic, și în multe alte părți ale lumii, iar modul cum au fost realizate este un mister.
Conform cărților de istorie, deși istoria este scrisă în mod subiectiv de către învingători și poate avea nuanțe manipulative, în acea perioadă nu se punea mare accent pe ființa umană și drepturile omului, sclavia fiind prezentă în toate regiunile.
Filozofia, religia, și strategia militară s-a dezvoltat la rang de știință, și cei care știau să se folosească de oricare dintre ele era respectat.

Analiza epocilor lumii - Epoca de Aur



Epoca de aur nu a fost ceva la nivel mondial, doar România a beneficiat de această epocă.
Educație gratuită, locuințe și joburi pentru oricine, toate sunt binefacerile Epocii de Aur.
Din păcate în această epocă și mai exact spre finalul ei, mâncarea a devenit un lux, ceea ce a dus la îmbrățișarea unei filozofie greșite de către marea majoritate. Prin această filozofie de viață, mâncarea devenea motivul existențial suprem.
De asemenea în Epoca de Aur în subconștientul celor mai mulți s-a înfiripat ideea că nu există divinitate, și că pentru a reuși în viață nu trebuie să fii nici onorabil nici să ai conștiință, ci tot ceea ce faci trebuie să fie doar pentru binele tău.

Analiza epocilor lumii - Epoca virtuală



Epoca sau era virtuală este cea care ne va călăuzi viitorul. Este cea mai reușită epocă dintre toate.
În această epocă totul se rezumă la materialism, sclavie modernă și distracții.
O societate în care oricât ai munci și câștiga ești îndemnat să cumperi și să cheltuiești tot. Și să te distrezi cât mai mult.
Și să nu pui întrebări existențiale prea multe. Dacă totuși o faci va trebui să alegi din răspunsurile prestabilite fie de oamenii de știință, fie de cele câteva sute de religii omologate.
Și a petrece cât mai mult timp pe Facebook, YouTube sau jocuri reprezintă un mod de viață recomandat.
Nu-i așa că viitorul sună bine?

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?