Care este forma adevărată a Pământului?

De câțiva ani circulă pe net ipoteza conform căreia Pământul este plat. La școală învățăm că este sferic și se rotește. Unii susțin că este o altă lume în interiorul Pământului. Și tot așa.

Doar că nimeni nu știe exact adevărul

Din păcate din perspectiva noastră a oamenilor simpli, simpli muritori, nu avem cum să probăm nici o ipoteză.

Putem însă alege să ne raportăm la această întrebare în unul din următoarele moduri:

  1. Să credem oamenii de știință. De zeci și sute de ani oamenii de știință,  cei mai mulți dintre ei, susțin că Pământul este sferic și se rotește în jurul axei sale și a Soarelui.  Dovezile ce par incontestabile la prima vedere, cum ar fi faptul că oamenii au ajuns pe Lună, mii de fotografii făcute din spațiu, sunt devezi suficiente pentru cei mai mulți oameni.
  2. Să ne încredem în propriile noastre simțuri și în dovezile ce se pot verifica. Fotografiile din spațiu sunt create pe calculator, călătoria pe Lună este cu semnul întrebării, vedem cu ochiul liber că orizontul este plat, fără curbură, etc...
  3. Să nu ne pese câtuși de puțin de forma Pământului. În viața de zi cu zi, faptul că Pământul se rotește sau nu, că este gol la interior, că este rotund, sferic, plat, pătrat, sau orice altă formă, nu ne ajută cu nimic. Noi muncim, ne distrăm, fiecare își trăiește viața cum vrea și cum poate, iar forma Pământului rămâne doar pentru ideologie, credință, filozofie....
  4. Să facem mișto de cei care bat cu pumnul în masă că ei ȘTIU. Ce știu ei, este de fapt opinia lor în funcție de ceea ce au citit, gândit, auzit, etc. Dar nimeni nu a fost la Polul Sud să facă poze, să transmită live, etc.
Personal am studiat, cât am putut, și teoria heliocentrică, și cea geocentrică. Și pot spune că s-ar putea să fie ceva real în geocentrism, însă s-ar putea ca Adevărul să fie cu totul altul.
Așa că până la aflarea adevărului voi continua să fac mișto de marii savanți ai lumii care deși au toată tehnologia la îndemână nu pot realiza niște fotografii reale ale Pământului din spațiu.

Comentarii

Recent post

Postări populare de pe acest blog

Lista tuturor animalelor din lume

Gumă coaie de cămilă pentru copii

Ce înseamnă spăunat?